SPLOŠNI POGOJI

 

Splošni pogoji Moje drogerije so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Z Mojo drogerijo upravlja podjetje MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p. (v nadaljevanju ponudnik oziroma trgovina).

REGISTRACIJA UPORABNIKOV

Ob registraciji v spletno drogerijo obiskovalci pridobijo svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte , ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

VARNOST PODATKOV

Vaše podatke bomo obravnavali zaupno in jih skrbno varovali. Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani Moja drogerija in Moja lepota. Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

PONUDBA IN CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so navedene v denarni enoti evro (€) in veljajo do preklica. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo  vnaprej določene veljavnosti.  

Kljub trudu, da bi bile cene čimbolj ažurirane in točne, se lahko zgodi, da je na strani podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena spremeni med obdelavo naročila, se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku ponudil odstop od nakupa ali drugo rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Vsi artikli v ponudbi so na voljo do odprodaje zalog. Ponudnik se v primeru umika ali razprodaje izdelka zavezuje pravočasno umakniti izdelek iz prodaje. Če ponudnik ne umakne izdelka iz prodaje pravočasno, je  uporabnika  dolžan o nedobavljivosti artikla obvestiti in mu ponuditi umik plačila in povrniti morebitna plačila.


POSTOPEK NAROČILA

NAČIN PLAČILA 

Spletna drogerija omogoča plačilo z gotovino ob prevzemu in plačilo po predračunu z nakazilom na račun.

Plačilo po prevzetju ‒ Plačilo izvedete kuriju ob dostavi naročila. 

Plačilo po predračunu ‒ Po oddaji naročila prejmete na vaš e-mail naslov predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Rok veljavnosti predračuna je 7 dni od prejema. Po plačilu bo paket odposlan in z njim nimate nobenih dodatnih stroškov.

DOSTAVA 

Vsa naročila bodo odpravljena v roku dva do pet delovnih dni po prejetju naročila  v primeru plačila po povzetju, oziroma dva do pet delovnih dni po prejetju plačila v primeru plačila po predračunu.

Za dostavo paketov skrbi kurirska služba DPD. Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo ne glede na težo paketa. Za naročila do vrednosti 50,00€ je strošek dostave 3,00€, ob naročilu v vrednosti 50,00€ ali več pa je dostava brezplačna.

Strošek dostave se naročilu avtomatsko prišteje pred zaključkom naročila. 

IZDAJA RAČUNA 

Ob potrditvi naročila dobi potrošnik potrditveno obvestilo na e-mail naslov preko katerega je bilo naročilo oddano.

V primeru plačila naročila preko predračuna, bo potrošnik račun prejel ob prejetju  plačila, v primeru plačila po povzetju pa ob prejetju obvestila, da je bilo naročilo uspešno dostavljeno.

Račun bo potrošnik prejel v PDF obliki na e-mail naslov preko katerega je bilo oddano naročilo.

Potrošnik lahko račune za pretekla naročila vedno preveri v svojem uporabniškem računu  pod zavihkom Zgodovina naročil.

550

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in neuporabljeno v originalni embalaži.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo vplačila bomo izvršili na TRR kupca, ki ga je kupec dolžan sporočiti pri odstopu od pogodbe oziroma podatke priložiti vrnjenim artiklom.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe obvezno sporočiti odstop od pogodbe pred pošiljanjem blaga. Pošiljk z odkupnino, brez vnaprejšnjega dogovora ne sprejemamo, prav tako ne odgovarjamo za stroške, ki bi lahko s tem nastali.

Darilni bon

Darilni bon je izkazni papir, ki ga podjetje MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p.  izda proti plačilu v obliki listine ali v elektronski obliki.  Darilni bon je možno koristiti za nakup v spletni drogeriji Moja drogerija ali po dogovoru za storitve, ki jih nudi podjetje Moja lepota, opisane na strani www.mojalepota.si. Cenik artiklov spletne drogerije je objavljen v spletni drogeriji, cene storitev pa se dogovorijo individualno. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje, razen v primeru, ko je to na bonu označeno drugače.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne.

ELEKTRONSKO OBVEŠČANJE

Vsak obiskovalec se lahko prijavi na elektronsko obveščanje. Odjava od elektronskega obveščevanja je možna kadarkoli s klikom na gumb v nogi vsakega obvestila.

Obvestila se pošiljajo enkrat tedensko. Pridobljeni e-naslovi so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, podjetje pa se zavezuje, da jih bo uporabljalo samo za namene obveščanja in jih ne bo posredovalo tretjim osebam. 

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina drogerija www.mojadrogerija.si je v izključni lasti podjetja MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p..  Pridržujemo si vse pravice, kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.mojadrogerija.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

RAZLAGA OZNAK NA EMBALAŽI KOZMETIČNIH IZDELKOV

Simbol odprte posodice

Simbol odprte posodice se po Zakonu o kozmetičnih proizvodih (Uradni list RS št.110/03 in 47/04) uporablja za označevanje roka trajanja kozmetičnih izdelkov,  kadar je rok uporabnosti več kot 30 mesecev. V ali ob posodici je vpisan rok trajanja, ki začne teči z dnem, ko odpremo prvotno zapakirano embalažo. Vpisana ali dopisana številka in črka “m” pomeni število mesecev uporabnosti izdelka po odprtju pakiranja.

 

Simbol knjige

Kadar zaradi praktičnih razlogov (kot npr. velikost ali oblika embalaže, način pakiranja in podobno) varnostnih opozoril ni mogoče navesti na notranji in/ali zunanji embalaži, morajo biti navedena na priloženem oziroma pritrjenem listku, etiketi, traku oziroma na kartici. Vsaj na zunanji embalaži kozmetičnega proizvoda mora biti v tem primeru navedeno skrajšano opozorilo ali grafični simbol - simbol knjige.

Ker je Moja drogerija izključno spletna drogerija boste za kozmetične pripomočke, ki so premajhni, da bi lahko nanje napisali vsa varnostna opozorila, le ta našli pri posameznih izdelkih za katera veljajo in sicer  pri njihovih opisih pod opisom sestave in načina uporabe. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo na elektronskem naslovu : anja.farcnik@mojalepota.si.

 

Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

PODATKI O PODJETJU

MojMoja, spletna prodaja, Anja Farčnik s.p.

Prekopa 14, 3305 Vransko

 

ID za DDV: SI51943930

Matična številka: 3640132000

Datum vpisa v Poslovni register Slovenije: 30. 10. 2009

 

Kontakt: anja@mojadrogerija.si